Франківський Драмтеатр готує інклюзивний мюзикл


Казкова історія для сімейного перегляду. Актори драмтеатру зіграють імерсивну виставу-мюзикл «Навіщо Лемуру хвіст Чупакабри?». За п’єсою сучасної української драматургині Ірини Гарець. Ця постановка досліджує питання стереотипів та демонізації.

Вистава готується у рамках інклюзивного проекту «КОЛО-БО-РАЦІО!». Він спрямований на дослідження реальності інклюзії не тільки в суспільстві. Але й в межах художнього простору. Тут задіяні шість людей із інвалідністю. Попередньо для них провели майстер-класи. Спільно із професійним колективом театру, учасники працювали над хореографією, імпровізацією, акторською майстерністю. Кінцевим продуктом стала постановка вистави, пише ВЕЖА.

Для актора – аматора Романа Сухарника – це досвід працювати на професійній театральній сцені. Розповідає, раніше постійно був на місці глядача.

А от для театралів інклюзивний проєкт такого масштабу – перший. Досі на такі кроки не наважувалися. У мюзиклі зіграє професійний колектив Драмтеатру. Зокрема, Богдан Романюк виконує головну роль – лемура.

Проєкт «КОЛО-БО-РАЦІО!» реалізується за грантової підтримка Українського культурного фонду. Прем’єра планується на 23 жовтня. В режимі онлайн. Транслюватиметься на сторінках Франківського Драмтеатру у соцмережах.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!