Франківський Драмтеатр презентував виставу-мюзикл «Навіщо Лемуру хвіст Чупакабри?»


Постановка, яка досліджує питання стереотипів та демонізації. Франківський Драмтеатр представив казкову історію «Навіщо Лемуру хвіст Чупакабри?» За п’єсою сучасної української драматургині Ірини Гарець. Режисерка – Роза Саркісян.

Це – розповідь про закоханого лемура, який відправляється на пошуки хвоста чаклунки-чупакабри. Відтак дозволить здійснити заповітне бажання – здобути прихильність від коханої. Презентація вистави відбулася в онлайн-режимі, пише ВЕЖА.

Окремий показ провели для команди творців мюзиклу. Дослідження реальності інклюзії в межах художнього простору у Франківському Драмтеатрі відбулося вперше. Театр є інклюзивним простором, розповідає координаторка проекту. Серед своїх глядачів постійно бачили людей з інвалідністю. Тому й вирішили запросити їх на сцену.Спільно з творчою командою проекту дискутували на тему театру та інклюзії.

У казковій історії для сімейного перегляду задіяні шість людей із інвалідністю та актори театру. Спільно із професійним колективом, учасники працювали над своїми творчими задатками.

Хореограф Дмитро Лека задоволений роботою своїх учнів. І тим, що вони наважилися вийти на сцену.

Руслана Шевчук – запрошена акторка вистави. Виконує роль Крусі – чаклунки-чупакабри. Майже 30 років вона долає недугу. Для неї участь у виставі стала новим життєвим імпульсом. Тут вона знайшла собі нових друзів, які не дадуть впасти духом і спонукають вірити в себе. Вистава створена у рамках інклюзивного проекту «КОЛО-БО-РАЦІО!». Він реалізується за грантової підтримка Українського культурного фонду. Творча група має намір показати виставу наживо для місцевого глядача. А далі – відправитися в гастрольне турне по інших сценах Прикарпаття. А далі – по Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!