Франківський суд покарав водія комунального автобуса за п'яну їзду


Івано-Франківський міський суд визнав винним у нетверезому водінні водія комунального автобуса №55, якого зупинили за кермом у нетверезому стані.

Про це повідомили на сайті суду.

"Івано-Франківським міським судом було розглянуто адміністративне провадження стосовно жителя села Підпечери Івано-Франківської міської територіальної громади 1966 року народження, якого обґрунтовано підозрюють у вчинені адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, - зазначають у міському суді. -Під час розгляду матеріалів справи, судом було встановлено, що на початку квітня поточного року, на лінію 102 надійшло повідомлення про створення в Івано-Франківську водієм комунального автобуса, який здійснював рух за маршрутом №55, аварійної ситуації на дорозі. Також повідомлялося й про те, що вказаний водій може перебувати за кермом у стані алкогольного сп’яніння".

У суді додають, що патрульні розшукали водія у депо. Йому запропонували пройти перевірку на алкоголь - той відмовся, бо, мовляв, вже не перебуває за кермом. Далі водій сів за кермо автобуса та здав. Після чого його зупинили поліцейські. Згодом він запропонував патрульним гроші, аби вони не склали на нього адмінпротокол. Патрульні одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка склала протокол про кримінальне правопорушення (наразі матеріали кримінальної справи щодо вказаного водія вже перебувають у провадженні Івано-Франківського міського суду).

Під час розгляду справи про адміністративне правопорушення чоловік свою вину не визнав та пояснив, коли депо приїхали поліцейські, він вже не керував автобусом, тому і відмовився від огляду на стан сп’яніння. Просив справу закрити.

Дослідивши матеріали справи та вивчивши надані докази, а також заслухавши позиції водія та його захисника, суд постановив:

"Жителя Івано-Франківської територіальної громади 1966 року народження, визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік".

Наразі постанова суду ще не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційній інстанції.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!