Франківським підприємцям розповідали як треба годувати школярів


Сьогодні відбулась розширена нарада відповідальних осіб за організацію харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах.

Перед підприємцями, які надають послуги з організації харчування учнів виступили заступник начальника управління освіти і науки Петро Ласійчук, начальник управління торгівлі Івано-Франківської міськради Олег Ганчак, а також працівники СЕС, шкільні медсестри та гастроентеролог, повідомляє «Бліц-Інфо».

На нараді обговорили організаційні та проблематичні питання стосовно організації гарячого харчування у школах міста.  Головний спеціаліст з питань загальної середньої освіти управління освіти і науки Світлана Бойчук повідомила, що підприємці, які відповідають за організацію гарячого харчування учнів, повинні пам’ятати про користь їжі.

«Перед підприємцями стоїть основне завдання: організувати раціональне збалансоване безпечне харчування відповідно до віку і стану здоров’я дітей. Їжа має бути свіжоприготовлена, доброякісна, має мати привабливий вигляд і приємні смакові якості. А треті страви вітамінізувати організм. Адже це сприятиме меншій втомлюваності,  і забезпечить хороший настрій,бадьорість, а відповідно і працездатність учнів», - зауважила Бойчук.

За її словами, тільки в Івано-Франківську з цілої області ціна за обід найвища і становить 7 гривень. Ціну змінювати до кінця року не планується. При цьому, у шкільних їдяльнях харчується тільки 53% учнів, і цей показник міг би бути вищим.