Франківський чиновник визнав зловживання службовим становищем і просить амністії


Сьогодні, 11 лютого в Івано-Франківському міському суді судовий розгляд засідання справи начальника обласного комітету фізкультури і спорту МОН Михайла Стефанківа.

Як відомо, у грудні міська прокуратура пред’явила йому звинувачення за частиною 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном або розтрата шляхом зловживання службовим становищем) і частиною 1 ст. 366 КК (підробка службових документів) за фактом привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.  Та сьогодні до суду прокуратура скерувала звинувачення лиш за однією статтею – ч.2. стаття 191. Факт службового підроблення документів (ч.1 ст 366 КК України) було не доведено.

Прокуратура встановила, що Стефанків незаконно  підписав наказ про нарахування собі премії  на загальну суму розмірі 1094 гривні  50 копійок. Після зачитаного обвинувачення прокурор зауважив, що підстав для закриття справи немає. З пом’якшуючих обставин – обвинувачений повністю визнав свою вину та розкаявся. Обтяжуючих обставин – немає.

Натомість адвокат обвинуваченого зазначив, що Стефанків повністю покрив завданні збитки. Окрім того, захист зауважив , що Михайло Стефанків в той час тільки прийшов на роботу, тож не зовсім розібрався у нюансах робочого контракту. І, відповідно не маючи досвіду, вчинив зловживання випадково. Тож захист подав клопотання про амністію. Адже Стефанків доглядає за перестарілою матір’ю 1932 р. н.

Та оскільки у чиновника не виявилось копії паспорта матері, суддя Олег Лазарів  вирішив продовжити засідання наступного вівторка. 

До теми: У Франківську суд розпочав розгляд справи чиновника, якого підозрюють у корупції