Франківський Карітас надає допомогу сім'ям кримчан із маленькими дітьми


До благодійного фонду “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” звертаються за допомогою сім'ї переселенців із Криму, які сьогодні мешкають на Прикарпатті. У квітні соціальні працівники фонду вивчили потреби 9 кримських родин і вже надали допомогу п'ятьом сім'ям із маленькими дітьми.

Майже всі родини, які звернулися до Карітасу, мають на утриманні маленьких дітей, тому фонд підготував для них найнеобхідніше: памперси, дитяче харчування, нижню білизну, миючі засоби, постільну білизну, рушники, ковдри, дитячий одяг тощо. Вартість допомоги становить 3957.86 гривень. Ця допомога стала можливою завдяки коштам міжнародних партнерів Карітасу, пише ГК.

Родинам, які не з власної волі вимушені були переселитися з Криму на Прикарпаття, франківчани допомагають, чим можуть. Однак, це не може повністю забезпечити потреби сімей, адже вони тут не мають власного житла і перебувають у пошуках роботи. Батько 5 дітей кримський татарин Росалін, який приїхав сюди разом з дружиною та дітлахами розповів, що у рідному селі мав велике господарство, де вирощував усе необхідне, а також працював будівельником. В Івано-Франківську він знайшов собі роботу продавця морозива, яка, звісно, не може забезпечити потреби його великої родини.

“У Просвіті нам багато чим допомогли, але там майже нічого немає для дітей, -- каже кримчанин Рустем, батько 3 дітей. -- Ми звернулися до Карітасу і раді, що нам так швидко надали усе, що ми просили”. Згідно з даними координаційної ради з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій, яка діє при ОДА, на Прикарпатті у квітні перебувало 227 кримчан, з них 92 дітей, з-поміж яких є немовлята 2013 року народження.

Карітас надає допомогу кримчанам із благословення митрополита Володимира Війтишина, який наголошує, щоУкраїнська Греко Католицька Церква завжди солідарна з людьми, що знаходяться в потребі. Як запевнив о. Володимир Чорній, директор БФ "Карітас Івано-Франківск УГКЦ", фонд докладатиме максимум зусиль, щоб допомогти кожній людині, кожній дитині, яка була змушена переселитися з Криму.

Нагадаємо, напередодні Великодня Карітас організував допомогу для 46 кримських сімей на суму 11336,54 грн. Кошти зібрали вірні УГКЦ та жителі Івано-Франківська в рамках благодійної акції «Година твоєї праці – дар Господеві», яку фонд щорічно організовує для забезпечення роботи благодійної їдальні.