У 14 проблемних будинках таки буде тепло. Мерія виділила пів мільйона на ремонт мереж


Мешканці 14-ти франківських багатоповерхівок переживають, що цієї зими можуть залишитися без централізованого опалення.

До редакції Бліц-Інфо звернулась мешканка будинку на Мазепи, 179 пані Лідія. На початку жовтня франківка з мережі дізналась, що її будинок буде взимку без тепла через аварійний стан внутрішньобудинкових мереж. Ремонтувати їх - дорого, тому жителям будинків пропонували співфінансування. Втім, за словами комунальників, мешканці на це не погодилися. Натомість франківка розповідає, що дізналася про це з соцмереж. Каже, їм ніхто про це не повідомляв. 

"У мене мала дитина, вже по другому колу перехворіли, бо в хаті холодно, в садочку теж. І що робити, мені незрозуміло. Ми б хотіли поставити індивідуальне, але ж зробити це вже, на цю зиму нереально. Лише підписи зібрати проблемно, бо наш будинок на три корпуси, домовитися з усіма буде складно", - бідкається жінка. 

Нагадаємо, п'ятого жовтня під час оперативної наради директор «Комфортного дому» Василь Скиданчук повідомив, що без тепла в місті залишаться 14 будинків. Йдеться про багатоповерхівки на таких вулицях: Незалежності, 36; Незалежності, 81; Коновальця, 147; Коновальця, 109; Бандери, 14; Хоткевича, 48 корпус 3; Хоткевича, 50 корпус 3; Хоткевича, 50 корпус 1; Мазепи, 167 корпус 6; Мазепи, 179; Військових Ветеранів, 4; Галицька, 26; Привокзальна, 9 (6 під’їзд); Донцова, 13.

Втім, сьогодні, 19 жовтня, Скиданчук повідомив кореспондентці Бліц-Інфо, що мешканцям не варто хвилюватись, адже напередодні міська рада виділила 500 тисяч гривень на проведення аварійно-відновлювальних робіт мереж. Таким чином, всі будинки Івано-Франківська, які підключені до централізованого опалення, будуть з теплом.

 "Ці 14 будинків були не готові до опалювального сезону, вони не пройшли випробування, труби рвало при подачі теплоносія. Але нам виділили кошти на ремонт. Тож опалення взимку буде у всіх будинках. Можливо, трішки із запізненням, бо спершу опалення подається на садки та школи, а потім вже на житлові будинки. От сьогодні запустили котельні на Хоткевича 50, Хоткевича, 44 та Мазепи, 179. Буде рвати - будемо варити, не зупинимось. Тож нема причин хвилюватись",- зазначив Скиданчук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!