Франківці створили Telegram-бота, що присилає графіки та нагадує про знеструмлення


Айтівці з Івано-Франківська Микола Ковач та Василь Югас створили Telegram-бота, що нагадує про вимкнення світла - "Знеструмко".

Завдяки розробці айтівців, прикарпатці можуть більше не моніторити сторінки обленерго в очікуванні графіків та змін до них, адже  «Знеструмко» буде присилати сповіщення і навіть може нагадувати про знеструмлення.

Як розповів Бліц-Інфо один із розробників бота Микола Ковач, він з товаришем Василем Югасом розробиляли "Знеструмка" для себе, щоб полегшити життя під час планових вимкнень.

«Поштовхом для розробки стало збільшення частоти вимкнення світла та зміни графіків по декілька разів на день. Оскільки у нас вже був досвід в написанні телеграм-ботів, його створення зайняло тиждень часу. А після того як наші друзі почали схвально оцінювати бота - вирішили зробити його доступним для всіх», — розповідає Микола.

Розробник зауважує, що головною перевагою «Знеструмка» є простота у використанні. Бот дозволяє відстежувати планові вимкнення електроенергії для однієї або кількох черг, а також дозволить дізнатися свою чергу (для тих хто не знає).

"Бот надсилає сповіщення в режимі реального часу - це дозволяє користувачам бути в курсі всіх змін. Ці повідомлення надходять, навіть, раніше, ніж з’являється інформація на офіційних сторінках обленерго. Ми беремо дані з їх офіційного вебсайту, а бот публікує їх автоматично набагато швидше, ніж людина яка веде канали обленерго вручну",- пояснює Микола Ковач.

Перевагою бота є те, що користувачі можуть налаштувати в ньому нагадування, наприклад, отримувати сповіщення за обраний час до вимкнення (від 15 хв до 2 годин).

«Знеструмко» абсолютно безплатний і розробники не планують вводити платні послуги найближчим часом. Втім вони не виключають такої можливості у майбутньому.

Наразі «Знеструмко» доступний тільки для мешканців Івано-Франківщини.

«Якщо ви з іншого регіону, будь ласка, запустіть бота та вкажіть свою область. Це допоможе нам зрозуміти, де ще є попит на сервіс, і планувати розширення на інші області", — каже Микола.

Запустити бота можна за цим посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!