Франківці все більше платитимуть за централізоване опалення, бо меншає абонентів


В Івано-Франківську прогнозують зростання тарифів на централізоване опалення. Причина - за останні роки зростає кількість квартир, які відключаються від мережі.

Представники «Теплокомуненерго» розповідають, в їх експлуатації – понад три десятки котелень. А на обслуговуванні – понад півтори тисячі об’єктів, пише ВЕЖА.

Споживанням гарячої води населенням за останні роки суттєво знизилося, відзначають посадовці. Нині це понад 33 тисячі місцевих жителів. Однак, жодної проблеми мерія у цьому не вбачає. Навіть навпаки. Втрата споживачів – ось що справді негативно відбивається на роботі «ТКЕ», наголошують чиновники.

За минулий рік від мереж централізованого опалення відключилося 894 квартири в Івано-Франківську. А це в 4 рази більше, ніж за попередні роки. Нині майже 86 тисяч іванофранківців користуються послугами централізованого опалення. Зростання тарифів, прогнозують у «Теплокомуненерго», витримають не всі. Це підтверджує й минулорічна тенденція, коли після чергового підняття цін на опалення оплати населення знизилися з 90 до 85 відсотків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!