Тепла нема, а рахунок - є. Франківці з індивідуальним нарікають на платіжки від "Теплокомуненерго"


У січні іванофранківці, які мають встановлене індивідуальне опалення у квартирах почали отримувати платіжки від "Теплокомуненерго". Мова йде про суми від 100 гривень і вище.

Такій несподіваній платіжці містяни не зраділи. Зокрема, Galyna Savka розповідає, що у її квартирі з 2002 року встановлено індивідуальне опалення. Тож коли отримала рахунок у 167 гривень від "Теплокомуненерго" - була здивована, пише Бліц-Інфо.

"Доброго здоров"я! Сьогодні оплачувала через Приват -24 комунальні послуги. І появився рахунок до оплати ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО - 167 грн. Я була здивована. У нашій квартирі з 2002 року встановлено автономне опалення. Чи появились ще у когось такі платіжки?",- пише франківка у спільноті Комуналка.

Як виявилося, жінці прийшов рахунок за обігрів під’їздів і підвалів у багатоквартирних будинках. Оплату за це почали нараховувати всім, у кого до будинку все ще постачають тепло. Причина - зміни до закону про житлово-комунальні послуги, які прийняли торік.

Втім, люди нарікають, що під'їзд та підвал не обігрівається, а платіжки чомусь все одно приходять. У деяких у під'їзді взагалі відсутні батареї:

"Якщо з 2009 року індивідуальне опалення поставили цілим стояком, труби у квартирах обрізані, в під'їзді ні одної батареї та в підвалі від загальної труби теж відрізані за погодженням ТКЕ, є документи. То за що нараховано 200 гривень?",- обурюється Lyuda Yuhimik.

"І до мене прийшов рахунок. Але в нашому будинку ніколи не було опалення в під'їзді. Індивідуальне опалення дуже давно. То я маю заплатити 300 гривень за підігрів вулиці (в нас не закрито)?",- пише Iruna Martinyuk.

"Платіжки, напевно, у всіх хто має індивідуальне опалення, але ми немає договору з Теплокомун і нічого вони не зможуть зробити, по нашому будинку навіть немає батарей загального користування, а платити за повітря ніхто не буде, майте на увазі",- зазначила Bogdana Nepejceva.

Міський голова Руслан Марцінків каже, що знає про цю проблему. Тож доручив «Теплокомуненерго» не нараховувати тариф за обігрів спільних площ у багатоквартирному будинку. А також - перерахувати рахунки за грудень, якими ці платежі власникам індивідуального опалення уже нарахували.

"Ця проблема виникла на державному рівні (постанови № 1022 та № 1023 від 8 вересня 2021 року) і на місцях вона може викликати соціальну напругу. Ми вже бачимо її в інших містах. Тому наразі дав таке доручення",- пояснив мер.

Втім, такій ідеї очільника міста не надто раді мешканці з централізованим опаленням. Адже тепер ці рахунки ляжуть саме на них. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!