Франківців попереджають про "вагітну" шахрайку


Франківські волонтери просять людей не давати милостиню жінці, яка обманює, що вагітна і начебто збирає гроші на операцію для сина.

За словами волонтерок з Благодійна організація "Час добра та милосердя", жінка запевнила, що не вагітна, а говорить це людям навмисно, щоб більше заробити.

"Друзі, франківчани! Дуже просимо не надавати милостиню Олені! Це типові "заробітчани" шахраї, які їздять з міста в місто та ось таким способом заробляють! Вчора Олена звернулася у наш Фонд, прийшла в нашу "соціальну крамничку", де я особисто з нею розмовляла. Розказує вона, що з народження немає паспорта і їй ніхто не може допомогти зробити документи, а стоїть вона нібито, щоб зібрати дитині на операцію (хлопчик 6 років, косоокість). Операція з її слів має відбутися в Тернополі і потрібно 10.000 грн. Олена прийшла до нас саме з цим хлопчиком, і так, справді є косоокость і ми ж звісно почали діалог",- розповідають волонтери.

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та парка

Волонтери запропонували їй повне забезпечення усім, від продуктів до оренди житла, допомогу у виготовлення документів (якщо це дійсно так є, як вона говорить), і звісно ж, оплату операції яка потрібна дитині! Також наголосили, що жебракувати більше немає потреби, бо вони зі всім допоможуть.

"На що реакція в неї була досить не радісна від запропонованого, а навпаки! Вона почала казати, що не може Не жебракувати, бо допомагає ще іншим своїм трьом дітям, які проживають на Житомирщині, які залишилися з тіткою, а на питання надати номер тел. тітки, її відповідь насторожила нас, цитую: "діти вчора втопили телефон в неї" Одним словом, це типовий вид шахрайства, "легкі гроші" на який, на жаль, багато хто з людей ведеться",- кажуть волонтерки.

Вчора вона була в Благодійній організації, а сьогодні люди знову скидають волонтеркам фото, де вона просить милостиню.

"Не допомагайте, там, де немає потреби! На жаль, жебракування - це давня практика легких грошей, але спонсоруємо їх ми. Перевіряйте кожну інформацію, де плануєте допомогти навіть копійкою, адже комусь ваша пожертва справді врятує життя, а для когось це "легкі гроші",- закликають в Благодійна організація "Час добра та милосердя".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!