Франківця затримали на спробі підкупу прикордонниці


Правоохоронці Львівщини затримали зловмисника за підозрою у спробі підкупу прикордонників.

Підозрюваного, 29-річного мешканця Івано-Франківської області, викрили оперативники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції, їх колеги – співробітники внутрішньої безпеки по Львівському прикордонному загону спільно із слідчими відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. Про це повідомляє Поліція Львівської області.

Як встановили правоохоронці, зловмисник запропонував інспекторці прикордонного контролю у пункті пропуску «Шегині» тисячу доларів США неправомірної вигоди за те, щоб вона посприяла у незаконному перетині кордону України двом військовозобов'язаним чоловікам.

Прикордонниця повідомила про цю пропозицію правоохоронців і 18 травня зловмисника затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі коштів.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!