ФСБ схопила 15 українських прикордонників, яких "Градом" відтіснили до Росії — журналіст


Вчора на українсько-російському кордоні співробітники ФСБ затримали 15-х українських прикордонників, яких пострілами з "Граду" відтіснили на територію Росії, повідомив журналіст Всеволод Филимоненко.

За його словами, бійців 72-ї прикордонної бригади почали обстрілювати з "Градів", коли вони завантажували трупи у рефрижератор.

Терористи поранили п'ятьох прикордонників, а потім відтіснили всю групу на територію Росії, де їх і затримали ФСБшники.

"Обстріли не припинялися, довелося відступати, терористи залповим вогнем витіснили українських солдатів на територію РФ, де їх вже чекали співробітники ФСБ. Комітетники заарештували всіх до єдиного і доставили в госпіталь, в російському Гуково", - йдеться у повідомленні Филимоненка у Facebook.

Наразі госпіталь оточили поліцейські та десятки російських журналістів. Керівництво АТО зв'язалося з прикордонною службою Росії з питання видачі прикордонників українській стороні, але там порекомендували звертатися до "верховного головнокомандувачу збройними силами РФ" і поклали слухавку, додав журналіст.

Нагадаємо, вчора російські ЗМІ повідомили, що 15 прикордонників лікуються в Росії. Вони, начебто, розмахуючи білим прапором, самі попросили допомоги в прикордонників РФ.

Gazeta.ua