Галицька лікарня купила у депутата хліб за 150 гривень за кілограм


Хліб по 150 грн за кілограм, молоко – по 170 грн за літр, а на додачу ще й риба по 300-400 грн за кілограм. За даними, що оприлюднені у системі ProZorro, на Прикарпатті за такими цінами закуповуються окремі освітні та медичні заклади.

Про це пише Антикорупційна Платформа.

До прикладу, минулого року Галицька центральна районна лікарня купувала хліб за ціною 150 гривень за кілограм. Лікарня уклала договір з підприємцем Іваськівим Андрієм Степановичем на 150 000 гривень на закупівлю 1000 кг хліба.

Проте, за даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Е-Data, за цим договором лікарня заплатила постачальнику більше, ніж відзвітувала у ProZorro, а саме 199 тис. грн.

За зверненням Антикорупційна Платформа Управління захисту економіки в Івано-Франківській області порушило кримінальне провадження і перевіряє, наскільки законно закуповувався хліб у Галицькій ЦРЛ минулого року.

Нагадаємо, представник ВО “Батьківщина” Андрій Іваськів став найбагатшим депутатом Івано-Франківської обласної ради, за рівнем доходів у 2016 році Тоді дохід депутата склав понад 5,5 млн грн, ще майже мільйон заробила дружина підприємницькою діяльністю.