Генпрокуратура допитала начальника Київської міліції у справі про розгін Євромайдану


Начальник Головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк, який подав у відставку, дав свідчення в Генеральній прокуратурі в рамках розслідування кримінального провадження про перевищення повноважень правоохоронцями в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві.

"Я сьогодні як свідок давав свідчення у Головному слідчому управлінні у справі про перевищення повноважень правоохоронцями на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада", - повідомив Коряк, повідомляє "Кореспондент".

Він підкреслив, що відповів на всі запитання слідчого, і вони стосувалися організації роботи правоохоронців щодо забезпечення правопорядку в той день. "Я не знаю, чи будуть мене ще допитувати. Вони тільки почали працювати. Я відповів на всі питання. Напевно, будуть допитувати і моїх заступників, і співробітників спецпідрозділу Беркут, які були в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності", - розповів Коряк.

Відповідаючи на питання про те, чи завершено службове розслідування МВС щодо подій, пов'язаних з розгоном Євромайдану, начальник столичного главку повідомив, що попередні результати, можливо, будуть вже в четвер, 5 грудня. Поки ж, за його словами, паралельно проходить службова перевірка МВС і розслідується кримінальне провадження Генпрокуратурою.

Він підкреслив, що в рамках розслідування цієї справи підозрюваних ще немає, розслідування тільки почалося.


Також Коряк повідомив, що він продовжує виконувати обов'язки начальника столичної міліції. "Міністр поки не прийняв рішення щодо мого прохання про відставку", - сказав він, додавши, що зважаючи на напружену обстановку в столиці він продовжує керувати київською міліцією.

Нагадаємо, начальник ГУ МВС України Валерій Коряк на колегії МВС в неділю попросив главу МВС Віталія Захарченка розглянути питання відставки за власним бажанням, після того, як зізнався, що наказав розігнати Євромайдан.