Генпрокурор заявляє, що у Попова і Федчука хотіли лише "громадського порядку" на Майдані


"Розслідування події 30 листопада та 1 грудня перебуває під моїм особистим контролем", - повідомив Пшонка. І додав, що ніч розгону студентів на Майдані відтворена співробітниками прокуратури похвилинно.

При цьому він зазначив, що підставою для зіткнень правоохоронців і громадян стала установка ялинки, підготовка до встановлення якої почалася до мітингів на Майдані Незалежності. "Саме на 30 листопада було заплановано основні роботи з монтування ялинки", - сказав генпрокурор.

За словами Пшонки, керівництво Департаменту культури КМДА двічі письмово зверталася до міліції з проханням забезпечити громадський порядок під час встановлення ялинки, повідомляє Gazeta

За словами пана Пшонки, заступник начальника київської міліції Петро Федчук "щодня розробляв розрахунок кількості правоохоронців та бійців "Беркута" для охорони громадського порядку".

"29 листопада зіткнення мали місце, починаючи з другої половини дня. Зокрема, учасники акції в 16:00 намагалися завезти обладнання для сцени. Виник конфлікт, який тривав кілька годин", - сказав він.