Глава УГКЦ під час візиту на Прикарпаття: Наша паніка – це вже перемога ворога


10 серпня в містечко Долина, що на Івано-Франківщині завітав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Після Архієрейської Літургії в церкві Різдва Пресвятої Богородиці та освячення пам’ятника Єпископу Мирославу Івану Любачівському, Глава УГКЦ поспілкувався з прикарпатськими журналістами.

Кореспондент «Бліц-Інфо» поцікавився у Блаженнішого, як жити тим українцям, що мешкають поза межами АТО. І чи маємо ми право жити не тільки цієї неоголошеною війною. 

На думку Глави УГКЦ, зараз перед українцями стоїть головне - не впадати в паніку.

«Сучасний вид цієї гібридної війни, показує нам, наскільки вона багатопланова. Ведеться не тільки збройна війна проти народу в одному місці. Також йде психологічна війна. Хтось хоче всіх нас залякати. Щоб тим страхом, сумнівом нас паралізувати. Щоб ми не могли спати, не могли нормально парацювати, не могли виховувати своїх дітей. Щоб духовне життя, душу людей паралізувати і таким чином зробити нас нездатними чинити опір. Думаю, що для тих громадян України, які живуть поза межами так званої АТО дуже важливо не піддатися паніці. Наша паніка – це вже перемога ворога. Не піддаватись залякуванню, не боятись, бо там де є страх – немає любові. Тому нам треба любити. Любити свою землю, своїх дітей, своїх рідних і близьких. І з любові до них і задля них жити. Вчитись, працювати, будувати свою державу. Адже, фронт, це не тільки там, де ведуться бойові дії. Водночас він є і в тилу»,  - зауважує Блаженніший Святослав. 

Також очільник Української Греко-Католицької Церкви наголошує, що зараз дуже важливо, щоб працювали наші заводи та фабрики.

«Щоб держава жила, давала валовий продукт і прибуток. Щоб всі наші установи працювали не тільки на 100%, а на цілих 150%. Ось це є одним завданням для регіонів, де Богу дякувати, є мир і спокій. Тому живімо і працюймо для своєї землі. І любімо її. А тоді в кожному окремому випадку наше серце підкаже, що конкретно і коли ми маємо робити», - наголосив Блаженніший.