Глава Верховної Ради Криму: Києву не підпорядковується ніхто


Всі силові структури в Криму підпорядковані місцевій владі, яка вже попросила фінансової допомоги у Москви.

Про це на прес-конференції заявив глава Верховної Ради АРК Володимир Константинов.

Він розповів, що Верховна Рада має намір на наступному засіданні перенести дату проведення референдуму про розширення автономії на 30 березня.

На питання, на основі якого законодавства планується проводити референдум, і чи визнає Верховна Рада Конституцію України, спікер відповів: "Коли Київ розбереться, що відбувається в центрі, тоді можна буде відповідати на це питання".

"Ми прагнемо виконувати Конституцію Криму. А ось ті, хто вас (журналістку - ред.) сюди прислав, від кого ви отримуєте гроші вже 3 місяці, будучи агентом впливу США, ви їм це питання задайте", - заявив Константинов.

Він заявив, що всі силовики Криму перепідпорядковані місцевій "владі".

"Києву в АРК не підпорядковується ніхто. Всі підкоряються штабу, який сформовано головою уряду. Всі силовики визнали його владу", - сказав Константинов.

Спікер подякував депутатам Держдуми і Ради Федерації РФ "за їхню активну громадянську позицію" і підтримку в боротьбі з "нацистської бандою".

"Рада Федерації не може залишатися байдужим до долі співвітчизників в Україні", - заявив Константинов на питання про дозвіл Путіну ввести війська в Україну.

"Великого військового втручання ніякого немає. У Сімферополі це охорона тільки Ради Міністрів і Верховної Ради", - запевнив спікер.

За його словами, Крим вже звернувся за фінансовою допомогою до Росії і "робоча група вже знаходитися в Москві і відпрацьовує технічні питання".

Він також розповів, що на нього, нібито, організовували замах, і нападники йому навіть представилися. Вони виявилися членами "Правого сектора".

Константинов вважає, що НАТО немає чого вводити свої війська в Україну, бо він про це не просив, а якщо це таки станеться, то відповідальність за це буде лежати не на новій кримській "владі", а на самому НАТО.

Спікер також пообіцяв нову Конституцію АРК і небувалі повноваження в ній для кримських татар.

"У редакції нової Конституції ми готові запропонувати татарам такі повноваження, яких вони ніколи не мали. Ми їх добре розуміємо, ми дуже довго були національною меншиною в Україні", - сказав Константинов.

Українська правда