Голові фракції УП у Калуській міській раді Ігореві Хемичу можуть надати пільгу та списати борг


Нині на сайті міської ради з’явився проект рішення «Про надання пільги та списання заборгованості з орендної плати і пені приватному підприємству «Еліте» відповідно до договору оренди нежитлових приміщень, укладений між територіальною громадою міста Калуша та приватним підприємством «Еліте».

Депутатам міської ради пропонують надати пільгу з орендної плати на 2013 рік «у розмірі 95 % від розрахункової плати згідно з Методикою нарахування орендної плати та порядком надання в оренду майна комунальної власності територіальної громади м. Калуша за  використання нежитлових приміщень комплексу будівель та споруд ЗОШ I-III ступенів №3, загальною площею 2255,9 кв.м, які знаходяться в будівлі за адресою: м. Калуш, вул. Дзвонарська, 4», пишуть "Вікна".

А також — списати заборгованість ПП «Еліте» з орендної плати у розмірі більше 51 тис. гривень та пеню у розмірі 8,2 тис. гривень.

Таке рішення рекомендували дві постійні депутатські комісії міської ради — з питань соціально-економічного розвитку, планування бюджету, фінансів; розвитку промисловості та підприємництва, власності та екології. Проект рішення погодили два заступники міського голови — Ігор Матвійчук та Руслана Вайда, секретар міської ради Олександр Челядин та керуюча справами виконавчого комітету Наталія Бабій.

Нагадаємо, наприкінці березня депутати міської ради уже розглядали питання про внесення змін до договору оренди нежитлових приміщень, укладений між територіальною громадою міста Калуша та приватним підприємством «Еліте». ПП «Еліте» орендує басейн ЗОШ №3 з 2007 року терміном на 25 років. Підприємець Ігор Хемич — власник ПП “Еліте” написав відмову від оренди цього об’єкту, хоча вклав у ремонт басейну 2,5 млн. гривень та поремонтував покрівлю на школі.

У березні депутати міської ради внесли зміни у договір оренди, за якими «викреслили» із пункт, що заважав підприємцю просити у міської ради відшкодування за вкладені кошти. Наступним кроком мало стати розірвання договору оренди. Проте, несподівано для всіх міський голова Ігор Насалик, який лобіював це питання, наклав вето на рішення міської ради. Депутати міської ради вето міського голови не подолали. А Ігор Насалик, натомість, повідомив: упродовж приблизно 2-х тижнів юристи напрацюють варіант, який не суперечить законодавству. Цей варіант буде винесено на наступну сесію міської ради.

З того часу уже минули чергова — 6 червня, і позачергова — 20 червня сесії міської ради, однак питання про «басейн Хемича» на порядку денному не стояло.