Головний комунальник міста підбив підсумки 100 днів роботи нової інспекції з благоустрою


Сьогодні, 9 липня 100 днів, як в Івано-Франківську працює нова Муніципальна Інспекція з благострою.

Про це у соцмережі Facebook повідомив директор департаменту житлдової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

"Нова не тільки формою, велосипедами чи молодими людьми. Вона абсолютно нова за своїми принципами роботи, організацією, професійними якостями та моральними цінностями. Підсумовуючи ці 100 днів, скажу, що ці молоді хлопці та дівчата, яких ми обрали через жорсткий кастинг, абсолютно виправдали наші сподівання. А подекуди, навіть перевершили їх", - зауважує комунальник.

За словами Смушака, стара інспекція за увесь 2015 рік склала 216 адміністративних протоколів, тобто 18 протоколів в місяць. Водночас, за 100 днів роботи нова інспекція склала 271 протокол та 1023 приписи. А ще провела демонтажі майже трьох десятків незаконних МАФ, змінила підходи до проведення розкопок у місті (думаю, всі помітили, на скільки зменшилась кількість незароблених розкопок на дорогах, чи що розкопки хоч і робляться, але їх асфальтують за три-чотири дні, а не тижні чи місяці. А ще тепер є гарантійний термін відновлення - п'ять років).

"Ми багато говорили, що потрібно щось робити з незаконною рекламою та вивісками, а вони за сто днів зробили так, що в місті власники самостійно почали масово демонтовувати свої вивіски (до прикладу, вчорашня Люксоптика чи раніше Сбербанк). А ще вони провели комплексну перевірку всіх МАФ та вивісок на декількох вулицях, в ході якої було виявлено понад сто незаконних тимчасових споруд і три сотні незаконних реклам та вивісок. Вже незабаром по них буде рішення виконкому на демонтаж і власне сам демонтаж. І це тільки на декількох вулицях. І це тільки за сто днів. Звісно, роботи ще дуже і дуже багато, особливо, в частині стихійної торгівлі, але початок обнадіює. З такими темпами, з таким азартом за рік часу наше місто стане набагато кращим, стане дійсно європейським", - йдеться в повідомленні.