Голову Держагенства водних ресурсів арештували за розтрату мільйонів на "Межигір'я"


Прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження стосовно голови Державного агентства водних ресурсів України Василя Сташука, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Про це повідомляють у прес-службі Генпрокуратури.

В ході розслідування встановлено, що протягом 2011-2012 років було безпідставно виділено бюджетні кошти у розмірі понад 24 мільйонів гривень на проведення берегоукріплення Київського водосховища у районі села Нові Петрівці біля резиденції колишнього президента України "Межигір'я". Державні гроші були витрачені не зважаючи на те, що найбільшого руйнування на той час зазнавала берегова лінія Кременчуцького та Каневського водосховища.

За клопотанням прокуратури Київської області, Печерським райсудом Києва посадовця відсторонено від посади. Крім того, судом також обрано запобіжний захід відносно підозрюваного у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 12 вересня поточного року у цьому кримінальному провадженні прокуратурою Київщини повідомлено про підозру у зловживанні владою першому заступнику голови Держводагенства, який безпосередньо погодив виділення вказаних коштів на берегоукріплення.

Розслідування у вказаному провадженні триває і знаходиться на контролі у Генерального прокурора України.