Гонтарева розжилася другим позашляховиком Mercedes


З автопарку НБУ виділили другий позашляховик "Мерседес", який буде супроводжувати броньований джип Валерії Гонтаревої.

Про це повідомляють Економічні вісті з посиланням на прес-службу Національного банку.

"Зміна автомобілів в кортежі проводиться за рахунок автомобілів з наявного автопарку НБУ і викликана необхідністю забезпечення безпеки", - зазначає видання з посиланням на НБУ.

Як зазначається в матеріалі, тепер Валерія Гонтарева переміщається на двох преміальних автомобілях загальною вартістю близько 14 млн грн. На другому позашляховику пересувається охорона глави НБУ, яка раніше їздила на мікроавтобусі.

"Як повідомив на правах анонімності один зі співробітників НБУ, на автопарк глави Нацбанку, водіїв, охорону та інше щомісяця витрачаються дуже солідні кошти. А пересічні працівники змушені працювати в умовах антисанітарії", - наголошується в матеріалі.

"У туалетах Нацбанку бруд, немає ні мила, ні туалетного паперу, туалети не прибираються. Прибиральниць всіх звільнили, потім найняли за контрактом на півроку якусь компанію. Але по обличчях, це ті ж прибиральниці, правда, їх стало менше. Крім "топового" поверху нічого не прибирали, другий корпус весь в бруді", - розповів виданню співробітник НБУ.

"Дійсно, 22 грудня 2015 року НБУ повідомив про те, що комітет з конкурсних торгів Нацбанку так і не визначив переможця тендеру на комплексне обслуговування "об'єктів нерухомого майна". За офіційною версією, ніхто з учасників тендера не відповідає умовам технічної документації. Однак за версією ЗМІ, ні одна з шанованих клінінгових компаній не захотіла брати участь в тендері, так як переможця свідомо схиляли до участі в сумнівних схемах. При собівартості послуг в 10 млн грн, "ціна" тендера становила 50 млн грн ", - зазначає видання.