ГПУ розшукує за зраду 145 кримських екс-прокурорів


Оголошено у розшук 145 колишніх працівників прокуратури АР Крим, які підозрюються в державній зраді. Суд надав дозвіл на їх затримання.

Про це повідомляє сайт ГПУ, пише Укрінформ.

"Слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишніх працівників прокуратури АР Крим за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, з метою забезпечення виконання вироку суду щодо можливої конфіскації майна судом накладено арешт на нерухоме і рухоме майно колишніх прокурорів АР Крим на суму близько 50 млн грн.

Водночас постановами слідчого підозрюваних оголошено в розшук. Печерський районний суд міста Києва надав дозвіл на їх затримання.

У Генпрокуратурі нагадали, що 14 травня та 2 червня цього року стосовно 145 колишніх працівників прокуратури АР Крим складено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада, тобто за надання іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України) Кримінального кодексу України.