Громади Прикарпаття можуть отримати побутову техніку для прихистків, де живуть переселенці


Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” запрошує громади Івано-Франківської області подавати заявки на облаштування побутовою технікою прихистків, де групами проживають внутрішньо переміщені особи (ВПО)

Планується забезпечити необхідним 20 закладів. Проєкт “Простори підтримки” відбувається за фінансової допомоги гуманітарної організації CORE (Community Organized Relief Effort).

Для кожного прихистку буде закуплено набір побутової техніки - холодильник, мікрохвильову піч, мультиварку, електрочайник, праску, фен та пральну машину з вмонтованою сушкою.

“Ще у перший місяць повномасштабної війни на Прикарпатті розгорнули групові поселення у школах та садках. Окремих квартир чи домів не вистачало для евакуйованих з гарячих точок українців, та й не усі зараз мають достатньо коштів для винайму житла. Відповідно, комунальні заклади не облаштовані до належних побутових умов. Люди досі потребують засобів, аби самостійно щось зготувати, попрати одяг чи елементарно висушити волосся після миття. Тому ми надамо відповідне обладнання, де його ще немає, і де ним зможуть вільно користуватися мешканці прихистку”, - розповідає керівниця “Молодої Просвіти” Євгенія Бардяк.

Заявки на отримання техніки можуть подавати громади (органи місцевого самоврядування), де розгорнуто групові поселення ВПО від 30-40 людей та більше в одній локації - у школі, садочку, гуртожитку чи інших необлаштованих місцях. Громадські організації, благодійні фонди, державні та приватні заклади, які створили та опікуються прихистками, також можуть подавати заявки. Умовою у цьому випадку має бути наявний меморандум про їх співпрацю з органом місцевого самоврядування, де останній готовий передати їм отриману техніку у тимчасове чи постійне користування.

Під час відбору буде враховано рівномірність розповсюдження наборів техніки у районах області, а також, чи прихисток отримував схожу техніку в рамках інших проєктів. До складу відбіркової комісії буде запрошено представників ГО “Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта”, Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

Запрошуємо заповнювати заявку до 03 червня включно: https://bit.ly/3lDBEw6 

Також організатори запрошують підприємців та підприємства подавати до 01 червня включно свої цінові пропозиції на закупівлю побутової техніки. Детальні умови в описі до анкети https://bit.ly/3sXlrWW 

Додаткові дані чи відповіді на актуальні питання щодо проєкту можна отримати через офіційну сторінку організації у фейсбук.

Проєкт “Простори підтримки” реалізується Івано-Франківською обласною організацією "Молода Просвіта" завдяки фінансовій допомозі від гуманітарної організації CORE (Community Organized Relief Effort).

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!