Громади Прикарпаття закликали долучатися до проєкту Dnister Kanyon


18 листопада в ОДА відбулася робоча нарада інституцій громадянського суспільства, територіальних громад області щодо впровадження проекту DNIESTER CANYON.

Модерував нараду Володимир Попович, заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА.

На засіданні обговорили проект Державної програми розвитку громад Дністровського каньйону на 2022—2027 роки, план заходів з її реалізації, можливі джерела фінансування на наступні роки.

Програма є ключовим документом розвитку в середньостроковій перспективі громад Дністровського каньйону.

«Ми зініціювали цю зустріч для того, щоб почути пропозиції кожної з громад. Вони мають надати влучні, системні, цікаві, креативні пропозиції у короткі терміни», – зазначив Володимир Попович.

Зокрема, концепція програми включатиме такі напрямки як туризм, високоефективне агровиробництво та екологію. Цікавими мають стати ідеї щодо будівництва гленпингів, «Welcome Center», пунктів обслуговування велотуристів тощо.

Засідання щодо теми Дністровського каньйону відбувається вже не вперше. Зокрема, у липні цього року на Прикарпатті відбувся форум, на якому представники чотирьох областей України та 33 громади підписали угоду про міжмуніципальне співробітництво «Dnister Kanyon».

Учасники засідання також наголосили, що готуються до великого масштабного форуму за участі усіх чотирьох областей та представників від Уряду.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!