Гроші замість "бейбі-боксів" – батьки будуть отримувати матеріальну компенсацію


Замість "пакунку малюка" батьки зможуть отримати цільову грошову компенсаційну виплату у розмірі 5 тисяч гривень.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 29 липня, пише УП.Життя.

Проект розроблено за ініціативою Міністерства соціальної політики. Він діятиме протягом 2020-2021 років.  

Далі, фактично при народженні дитини, будуть видаватися картки із 5 тисячами гривень для закупівлі дитячих товарів замість "пакунку малюка", який за словами породіль не завжди відповідав потребам та побажанням."Пакунки, які ще залишилися в регіонах будуть роздані породіллям. Тому зараз вони зможуть самостійно закуповувати товари на повну суму, яку передбачає бюджет", – зазначає прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Проект передбачає, що громадянам, у яких народилась дитина, буде видана соціальна картка у "ПриватБанку" із спеціальними режимом використання. 

"Батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль", – зазначає міністр соціальної політики Марина Лазебна. 

Передбачається, що до реалізації проекту будуть залучені заклади роздрібної торгівлі, які також  будуть забезпечувати цільове використання коштів грошової компенсації. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!