Гуманітарну допомогу з Німеччини затримала українська митниця


Громада Віттенберга (Німеччина) цілим містом збирала допомогу для України. 100 упаковок одягу, взуття, речей для дому та медикаментів для військових 17 березня затримали українські митники на кордоні в Краківці.

Громадянин Німеччини Кенді Франке разом із дружиною українкою та друзями провели на кордоні цілий день. Працівники митниці здійснили повний огляд речей, пояснили свої дії, однак машини не пропустили й опломбували, пише Галицький кореспондент.

І досі зібрані речі перебувають на митниці. Люди, які проявили ініціативу й активізували ціле місто, зіштовхнулися із ситуацією, коли, як вони повідомляють, без хабара речі, необхідні військовим і членам їхніх родин, через кордон не пропускають. Тож не відомо, що робити далі – повертатися назад і роздавати зібране власникам чи чекати, поки ситуація зміниться. Постає запитання, чи після такого ставлення ще хтось захоче збирати гуманітарну допомогу для української сторони.

Нині про цю ситуацію на митниці волонтери повідомили депутатів Верховної Ради. І волонтери, і німецькі активісти сподіваються, що це допоможе вирішити ситуацію без хабара.