Херсонщина пропонує Криму постачати воду за 1 євро за 1 кубометр


Створення вільної економічної зони в окупованому Криму відкриває чудові перспективи місцевій «владі» щодо відновлення постачання води по Північно-Кримському каналу, правда, за світовими цінами.

Цю новину передає «Преса України».

Голова Херсонської ОДА Андрій Путілов на засіданні Ради оборони Херсонщини заявив про те, що Росія може розраховувати на постачання води з України, якщо в Кремлі готові будуть оплачувати її за світовими цінами.

«Сьогодні Крим має статус вільної економічної зони. І сьогодні, якщо Росія захоче, якщо їм необхідна вода (у Криму - ред.), то вона може купувати у нас воду. Ми відкриємо канал для Криму», - сказав Путілов.

Губернатор нагадав, що мінімальні ціни на воду у світі починаються від 1 євро за 1 кубометр води, тоді як у складі «ненависної» України Крим отримував воду по Північно-Кримському каналу за ціною в 4 копійки за 1 кубометр.

Раніше міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник заявив, що Україна буде постачати питну воду в анексований Крим тільки в тому випадку, якщо господарюючі організації півострова укладуть відповідні договори. Він також повідомив, що є плани побудувати дамбу, яка повністю перекриє подачу води на півострів.