Хлопці на ₴100 000 000


«Океан Ельзи» оприлюднив результати концертного туру.

На своєму офіційному сайті група «Океан Ельзи» підсумувала концертний тур «Океан Ельзи – 20 років разом!». Група повідомила, що протягом місяця, з 31 травня по 28 червня 2014 року, концерти туру «Океан Ельзи – 20 років разом!» зібрали близько 250 тисяч глядачів на п’яти найбільших стадіонах у Львові, Дніпропетровську, Харкові, Києві та Одесі.

Суму зібраних коштів «Океан Ельзи» не розголошує. Втім, зважаючи на середню вартість квитка у 450 грн і за умови, що майже усі присутні на концертах заплатили за це, загальна виручка групи мала б перевищити 100 млн грн. Варто зазначити, що це приблизні підрахунки, без врахування видатків на проведення туру – зокрема на оренду стадіонів.

Концерт в Києві на НСК «Олімпійський» став найбільш масовим в історії країни – 75 тисяч глядачів. Ексклюзивним моментом київського концерту туру став окремий виступ «історичного» складу групи: Юрій Хусточка, Павло Гудімов, Дмитро Шуров, Денис Глінін та Святослав Вакарчук

На концертах туру на глядачів чекали декілька сюрпризів. Зокрема, в Одесі Святослав Вакарчук виконав легендарну пісню Леоніда Утьосова «У Чорного моря» у супроводі 40-тисячного стадіону.

Спеціальними гостями в різних містах стали: група «Бумбокс» з концертною прем’єрою спільної пісні «Це зі мною» (Одеса), Тіна Кароль в дуеті з лідером ОЕ виконали «Коли навколо ні душі» (Дніпропетровськ), молодий виконавець, переможець проекту «Голос країни-3» Ігор Грохоцький разом зі своїм тренером Святославом Вакарчуком виконав композицію «Він чекає на неї» у Харкові та Києві. А у Львові на сцені з ОЕ виступили відразу 2 молодих артисти, також учасники проекту «Голос країни» різних сезонів: Христина Соловій та Леонардо.

Єдиний виступ, що тимчасово перенесений на невизначений термін - концерт у Донецьку. Проте ОЕ обіцяє, що він обов'язково відбудеться після погодження організатором нового майданчику (запланований - льодова арена "Дружба" - зазнала значних пошкоджень під час пожежі та непридатна зараз до проведення будь-яких заходів).

Також сайт групи повідомив, що триває закупівля медикаментів для поранених військовослужбовців, що проходять лікування у Головному військовому шпиталі (м. Київ) та інших шпиталях (у співпраці з «Волонтерською сотнею»), відбувається пряма фінансова підтримка програми переселення дітей-сиріт та інвалідів зі Сходу України (через Одеський волонтерський осередок), підтримка родин, чиї близькі загинули чи постраждали під час подій 2 травня в Одесі.

Щодо подальших планів групи, то вже оголошено про великий концерт присвячений Дню незалежності України, який відбудеться 24 серпня у Львові.

zaxid.net