Їхня броня стала місивом: Побратим про останній бій братів Бутусіних


Двоє братів Бутусіних Роман і Леонід з Калущини героїчно загинули на початку березня захищаючи Українське село від російських окупантів.

Про останній бій братів Бутусіних розповів військовий 16 окремого мотопіхотного батальйону "Вікінг" в інтерв'ю головному редактору Цензор.НЕТ Юрію Бутусову, інформує Бліц-Інфо.

За словами військового, в населений пункт Лукашівка, Чернігівської області їх завезли 6 березня. Дев'ятого березня окупанти пішли в наступ 27 танками.

"З нашого батальйону всі показали себе професіоналами і билися до останнього. Було з нами два брати - Бутусіни. Справжні росіяни. Вони воювали за нас, як і їх батько. Брати якраз були зі мною на передовій позиції. Мене потім від них відрізало. Вони побігли на лівий фланг, а я рухався правим. Хлопці мали із собою РПГ з трьома зарядами. Це був самий початок і ми тоді майже нічого не мали, не те що зараз. Брати підійшли впритул та підірвали БТР або БМП, вже не пам'ятаю. Далі відійшли у населений пункт та корегували артилерію", — пригадує побратим.

"Вікінг" каже, що Леонід і Роман Бутусіни були справжні герої.

"Брати Бутусіни билися до останнього. Їхня броня стала місивом, у касці — по декілька отворів від куль. Коли ми їх знайшли, вони лежали поряд, ніби обійнялися в свої останні секунди. Останнє, що я почув у рацію від тих, хто там з ними був — питали, чи зі мною все гаразд. Ми помстилися за їх смерть і будемо мститися до останнього. Вибору в нас немає. Перемога, або смерть. А перемога ближче",- підсумував військовий.

До теми: На фронті загинули двоє рідних братів з Калущини

У Калуші зустріли скорботний кортеж з тілами захисників України — братів Бутусіних

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!