Інформаційні агресори мають бути покарані


Провина за інформаційну агресію проти України та її жахливі наслідки лежать не тільки на керівниках російських телеканалів, які впродовж тривалого часу у кращих традиціях геббельсівської пропаганди спотворюють реальність. Передусім ця провина лежить на тих, хто у РФ причетний до формування і реалізації російської інформаційної політики.

Більшість російських ЗМІ є в абсолютній залежності від кремлівської влади, а тому саме ця влада відповідальна за кров, чисельні руйнування та страждання простих людей. Підтримуючи застосування санкцій та обмежувальних заходів до власників і керівників російських телеканалів-агресорів, Держкомтелерадіо України також вважає за необхідне аналогічні санкції і заходи вжити до державних чиновників РФ, які опікуються інформаційною сферою, а точніше пропагандою насильства і ненависті стосовно України.

Зокрема, мають забути дорогу в Україну Громов О.О., перший заступник керівника адміністрації президента РФ; Сурков В.Ю., помічник президента РФ; Пєсков Д.С., прес-секретар президента РФ; Зенькович П.С., начальник управління зв’язків з громадських проектів адміністрації президента РФ; Никифоров М.А., міністр зв’язків та масових комунікацій РФ; Сеславинський М.В. керівник федерального агентства з друку та масових комунікацій РФ.

Також треба не забути про відщепенця і зрадника українського народу, так званого «міністра внутрішньої політики, інформації та зв’язків республіки Крим» Полонського Д.А.

Відповідне подання Держкомтелерадіо України вже зробив до Комітету з питань застосування санкцій до осіб, що підтримують та фінансують тероризм в Україні.

Водночас звертаємося до громадян України з проханням надавати в Держкомтелерадіо інформацію щодо інших осіб, які мають пряме чи опосередковане відношення до розпалювання у ЗМІ міжнаціональної ворожнечі, закликів до війни та посягань на територіальну цілісність і незалежність Української держави.

Ця інформація буде передаватися правоохоронним та іншим державним органам для реагування.

Разом дамо гідну відсіч інформаційній агресії!

 

Богдан Червак,

директор департаменту інформаційної політики

Держкомтелерадіо України