Instagram пропонуватиме підліткам “відпочити” від користування соцмережею


Соціальна мережа Instagram пропонуватиме підліткам, зареєстрованим на платформі, робити "перерву" при тривалому перебуванні онлайн.

Про це повідомляє компанія Instagram в своєму офіційному блозі, пише УП ЖИТТЯ.

Також розробники соцмережі заявили, що створять додаткові засоби контролю за тим, що переглядають підлітки.

"Ми маємо намір представити те, що, я думаю, матиме велике значення.

 Коли наші системи будуть бачити, що підлітки дивляться один і той самий контент знову і знову, а він не сприяє їх благополуччю, ми підштовхнемо їх до перегляду іншого контенту", – заявив Нік Клеґґ, віце-президент з глобальних питань Facebook, якій належить платформа Instagram.

Фото: EdZbarzhyvetsky/Depositphotos

Також Нік Клеґґ додав, що Instagram призупинить розробку окремої платформи для дітей – Instagram Kids, та розглядає варіанти "батьківського контролю" за діяльністю дітей і підлітків на платформі.

Однак він не назвав точні дати запровадження нових функцій.

Заяви про посилення контролю за благополуччям підлітків оприлюднили на тлі скандалу спричиненого заявами колишньої співробітниці Facebook Френсіс Хоген у Сенаті США. Зокрема, вона заявила, що тривале перебування в Instagram негативно впливало на психічне здоров’я підлітків, особливо дівчат, і керівництво Facebook знало про це.

Нагадаємо, у липні цього року Instagram змінив політику конфіденційності для неповнолітніх користувачів. Відтепер під час реєстрації профілі користувачів, яким не виповнилося 16 років (або 18 років в деяких країнах), будуть за замовчуванням переведені в приватний режим. 

Також мережа ускладнить пошук дитячих сторінок для потенційно підозрілих акаунтів. Ними вважатимуть сторінки дорослих користувачів, які були нещодавно заблоковані, або про які повідомили неповнолітні користувачі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!