Історія Федора Черкашина: від боксування з тріщиною у ребрі до планування виступів у США


Федор Черкашин – непереможний боксер із Харкова, який із зламаними ребрами зміг здобути перемогу в бою. Більш детально про успіх українця та його плани на майбутнє розповімо далі в статті.

Вперед до перемоги

Український боксер Федір Черкашин родом із Харкова, однак зараз проживає та тренується закордоном у Польщі.

Спортивна кар’єра Федора почалася з 7 років, в 18 років хлопець професійно почав займатися боксом.

Як повідомив офіційний спортивний інтернет-портал https://meta.ua/sport/, 27 березня 2021 року Федір вийшов на ринг із зламаними ребрами. Незадовго до бою, на одному з тренувань парубок відчув біль у спині, однак вирішив нікому про своє відчуття не говорити. Самостійно він пройшов медичне обстеження і виявилось, що у хлопця тріщина в ребрах. Лікар порадив відмовитися від змагання, але хлопець не міг такого собі дозволити, тому і продовжував тренуватися у звичайному режимі. Своєму промоутеру Федір нічого не говорив, тому що відчував на собі великий рівень відповідальності, адже останній рік він взагалі не приймав участь у змаганнях (спочатку переніс операцію на руці, а потім довгий час лікувався від коронавірусу). Промоутер Черкашина взяв курс на США, тому бій 27 березня був вирішальним. На щастя Федір зміг довести вболівальникам свою першість, протримавшись 10 раундів і здобувши перемогу над суперником.

Відомо, що згідно контракту спортсмен повинен проводити в рік 4 боя, один з яких у США. Якщо влаштувати бій у США не вдасться, то потрібно буде його перекривати боями у Польщі.

Серед найгучніших перемог Федора Черкашина відзначаються:

дебютний бій на професійному ринзі в 2015 році з болгарином Костянтином Олександровим;

бій в 2019 році з Касимом Оума;

бій 2019 року з австралійцем Уесом Кепером.

Загальна кількість проведених боїв складає 16, серед яких перемог нокаутом 11. На досягнутому Федір не зупиняється, постійно вдосконалюючи свою майстерність.

Також важливим етапом на шляху підготовки до бою виступає правильне харчування. Приблизно за тиждень до змагання Федір споживає тільки білки без вуглеводів та п’є забагато води. Такий раціон допомагає увійти в потрібну форми та утримувати її протягом певного періоду.

Спрямованість на США

Плани Федора Черкашина підкорити США з кожним днем стають більш реальними. Він планує поїхати у Флориду, де його вже чекає місцевий тренер. Велике бажання ознайомитися із спортивною базою в Америки та штабом тренерів надихає спортсмена на нові досягнення. Поїздка планується наприкінці весни цього року.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!