Івано-Франківськ приймає олімпіаду правознавців


14 - 17 квітня 2014 року на базі Юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проводитиметься ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Правознавство».

Метою олімпіади є підтримка обдарованої студентської молоді, розвиток і реалізація здібностей студентів, а також стимулювання педагогічних та науково-педагогічних працівників до системного вдосконалення навчального процесу.

До участі в олімпіаді запрошуються студенти старших курсів, які стали переможцями І етапу Олімпіади у 2013-2014 навчальному році у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівня акредитації, що здійснюють підготовку за напрямом «право».

Олімпіада буде проводитися в два тури - командний тур та індивідуальний тур. Змагання у кожному турі проводяться у формі тестування з окремих навчальних дисциплін, за якими здійснюється підготовка фахівців за напрямом «право» у вищих навчальних закладах України, таких як: цивільне, кримінальне, трудове, екологічне право та ін.
Завдання складені українською мовою у формі тестів (командний тур - 200 питань, індивідуальний тур - 100 питань) та виконуються кожним учасником Олімпіади самостійно.

У командному турі беруть участь не менше двох представників (студентів, курсантів) від вищого навчального закладу, які були заявлені та зареєстровані.

За результатами командного туру визначаються команда-переможець, команди, які посядуть ІІ та ІІІ місця, а також рейтинг команд-учасниць на підставі середнього арифметичного результатів розв'язання завдань представниками команди від кожного вищого навчального закладу України.

В індивідуальному турі беруть участь не менше 25% від загальної кількості учасників командного туру, які показали найкращі результати з розв'язання завдань командного туру. Остаточна кількість учасників індивідуального туру визначається оргкомітетом та журі Олімпіади після підведення підсумків командного туру.

Окрім конкурсної частини, програма Олімпіади передбачає культурно-розважальні заходи, які сприятимуть спілкуванню та налагодженню зв'язків між студентами-правниками з усіх куточків України.

Галицький кореспондент