Івано-Франківськ рятує свій бізнес


У зв’язку зі складною соціально-політичною ситуацією в країні, місцеві посадовці створили проект заходів для підтримки підприємства малого і середнього бізнесу.

Про це кореспондентові «Бліц-Інфо» розповів начальник управління економіки та інтеграційного розвитку Івано-Франківського виконкому Богдан Білик.

Основна орієнтація – на пошук нових ринків збуту в Європі. Адже діяльність багатьох прикарпатських підприємств пішла на спад у зв’язку з тим, що російські партнери почали порушувати умови контрактів ще з кінця минулого року. 

«Ці заходи спрямовані на сприяння підприємствам міста при проведенні тендерних закупівель за бюджетні кошти, створення додаткових торгових закладів та місць на ринках, - каже Богдан Білик. – Також плануємо закріпити практику довгострокової оренди комунального майна та договорів оренди землі строком не менше 5 років за умови виконання інвестиційних зобов’язань та погодження їх через сесію міської ради. У разі відсутності порушень будемо застосовувати принцип автоматичного пролонгування договорів».

Розгляд проекту цих заходів призначений на 24 квітня на міськвиконкомі.