Івано-франківська "Говерла" здобула перемогу в західноукраїнському дербі


«Говерла» здобула перемогу в західноукраїнському дербі, обігравши «Політехніку-Галичину» з рахунком 78-75.

Центровий Джуліан Мавунга став гравцем матчу, принісши «Говерлі» 21 очко, який зібрав, крім того, 11 відскоків. Також на його рахунку 4 передачі та по 2 перехоплення й блок-шоти. У підсумку найактивніший гравець матчу відзначився 28 балами рейтингу ефективності, пише Стик.

Плеймейкер «Говерли» Юджин Лоуренс протягом четвертої вирішальної чверті реалізував 4/4 дальніх кидків, фактично гарантувавши «ведмедям» перемогу. А загалом на рахунку захисника 17 очок і 5 передач.

У першій чверті «Галичині» вдалося нав’язати свою гру господарям паркету, проте вже протягом наступної десятихвилинки «ведмеді» на чолі з Павлом Ревзіним і Джуліаном Мавунгою, котрі вдвох до великої перерви здобули дві третини командних очок, відіграли відставання та повели в рахунку (35-32). Гостям не допомогла навіть потужна гра дуету «бігменів» у складі Максима Івшина, що став автором 11 очок, і Ярослава Лемика, який записав на свій рахунок 8 очок і 5 підбирань.

Ключовою стала третя чверть, яку «Говерла» виграла з рахунком 21-16, забезпечивши собі доволі комфортну восьмиочкову перевагу перед заключною десятихвилинкою. Останній період минув у напруженій боротьбі, однак чотири влучання Юджина Лоуренса з-за дуги зняли питання про переможця матчу. І хоча під завісу поєдинку «Галичина» скоротила розрив у рахунку, господарям вдалося втримати здобуту перевагу.

13 очок на рахунку форварда «Говерли» Павла Ревзіна. 6 очок, 10 підбирань і 8 передач заніс до свого активу Шеймус Бокслі.

По 19 очок у складі «Галичини» здобули Максим Івшин і Кінделл Дайкс. 11 очок, 7 підбирань і 4 передачі на рахунку Ярослава Лемика, 11 очок - Олександра Кольченка.