Івано-франківські платники податків сплатили майже 700 тисяч гривень військового збору


З 3 серпня 2014 року (початку запровадження військового збору в Україні) до державного бюджету надійшло 685,1 тис.грн. військового збору від 759 платників податків, які знаходяться на обліку в ДПІ у м. Івано-Франківську.

Про це повідомила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Ольга Рожко. Вона також зазначила, що до кінця місяця міські податківці очікують надходження цього збору в сумі 3,3 млн.грн.

Посадовиця нагадала, що військовий збір встановлено Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів» тимчасово, до 1 січня 2015 року зі ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Об’єктом оподаткування є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

«Кошти, які надходять від військового збору, підсилять обороноздатність нашої країни та стануть ще одним кроком на шляху до перемоги», - зазначила Ольга Рожко.