Івано-Франківській області передбачено на житло для інвалідів війни понад 1 мільйон гривень


Для інвалідів війни, які потребують житла, закуплять в Івано-Франківську однокімнатні квартири за кошт держави.

Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації «здійснює закупівлю» однокімнатних квартир у м. Івано-Франківську для забезпечення житлом інвалідів «під ключ». Як цього вимагає постанова № 503 Кабінету Міністрів України від 23 травня 2012 року «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни».

Для закупівлі цих квартир на Івано-Франківську область передбачено більше 1 мільйона гривень.

«Наразі спеціальна комісія має вибрати кандидатів, які отримають омріяні квартири. Насамперед  комісія при визначенні кандидатів та формуванні списку, звертає увагу на даність перебування в черзі на житло та наявність необхідних документів. Більшість переваг для осіб, які вже довгий час стоять на черзі за житлом. Крім того, окремо діє субвенція для чорнобильців, афганців та інвалідів війни», – зазначають у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо в департаменті будівництва житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації.

Також департамент  будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації запрошують до співпраці забудовників житла, які мають вільні від зобов’язань квартири.