Кабмін призначив двох заступників міністра оборони


Кабмін призначив голові Міністерства оборони України Рустему Умєрову двох заступників.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства, пише Радіо свобода.

За даними відомства, Сергія Боєва призначено на посаду заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції.

Відомо, що перед призначенням на нову посаду 41-річний Боєв обіймав посаду заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. З 2016 по 2022 рік працював на керівних позиціях у державних компаніях, зокрема у НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укргазвидобування».

Боєв також має досвід роботи в провідних міжнародних банках і консалтинговій компанії The Boston Consulting Group, що дало йому міцний досвід у фінансовій сфері та управлінні.

Крім того, Сергія Мельника призначили на посаду заступника міністра оборони.

Він народився 12 липня 1977 року у Вінницькій області. Здобував вищу освіту у Харківському військовому університеті, після чого кар'єру на керівних посадах у Військово-юридичному факультеті Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Здобув другу вищу освіту у 2009-му.

Раніше, 1 жовтня, Кабінет міністрів погодив звільнення Станіслава Гайдера з посади заступника міністра оборони України, а також Людмили Дараган з посади державного секретаря МОУ.

На початку вересня Верховна Рада призначила низку нових очільників міністерств: МЗС, Мінстратегпрому, Міндовкілля, Міністерства молоді та спорту, Мінагрополітики, Мінкульту, Мінветеранів та Мінінфраструктури.

Від початку повномасштабної війни в Україні це наймасовіше звільнення міністрів. Президент Володимир Зеленський пояснює це тим, що владні посади потребують «нової енергії».



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!