Кабмін вирішив створити реєстр місць поховань загиблих бійців АТО


У Кабінеті міністрів України вирішили створити реєстр місць поховань загиблих учасників антитерористичної операції на Донбасі

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час міжвідомчої наради з питань героїзації осіб, які віддали життя за Україну, та вшанування їх пам’яті, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Кабміну.

Так,  Сич доручив центральним органам виконавчої влади упорядкувати і систематизувати діяльність щодо вшанування осіб, загиблих в ході АТО, а також забезпечити її координацію на місцевому рівні.

"Стосовно створення реєстру місць поховань загиблих учасників АТО, окремих секторів військових поховань на кладовищах, пантеонів, типових надгробків, меморіальних дощок, спрощення процедури перейменування тощо. А потім запропонувати місцевим органам виконавчої влади детальні рекомендації з питань активного залучення до цієї роботи установ культури, освіти, соціальних служб та регіональних медіа", - підкреслив віце-прем’єр.

Нагадаємо, з початку АТО на Донбасі станом на 30 липня загинуло 363 українських військовослужбовців,  ще 1434 отримали поранення.