Калькулятор життя. Відтепер українці можуть порахувати скільки років проживуть


Зізнавайтеся, вам цікаво дізнатися приблизну тривалість свого життя? Звісно, до кінця ніхто не знає, скільки років кожен може прожити.

Проте, сучасні дослідження та наукові знання створили інструмент для оцінки довголіття людини через призму способу життя. Про це повідомили в Центрі громадського здоров’я України.

"Ми раді презентувати наш новий проєкт – «Калькулятор життя»! Він аналізує низку факторів: звички, харчову поведінку, хронічні захворювання, фізичну активність тощо, та оцінює, як вони впливають на довголіття. Калькулятор показує те, наскільки позитивні зміни збільшують тривалість життя", - кажуть в ЦГЗ

Як це працює?

Беремо демографічні дані, додаємо оцінку ваших звичок, аналіз певних захворювань, ще трішки магії… Готово! Інструмент, що допоможе кожному оцінити власне довголіття.

Алгоритм дій:

- Заходите на сайт: https://life-calc.phc.org.ua.

- Заповнюєте дані

- Не пропускаєте жодного питання

- Отримуєте результат

- Аналізуєте, чи потрібно вам змінювати звички, щоб прожити довше.

Все що потрібно – трішки вашого часу.

Над створенням «Калькулятора життя» працювали:

Ірина Агеєва – керівниця відділу супроводу підтримки реформ та регіонального розвитку Центру громадського здоров’я, ентузіастка цифрових інструментів в онлайн комунікації, що стимулюють поведінкові зміни та збільшують персональні шанси на довголіття. 

Ілля Чайковський – науковий консультант, провідний науковець Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, кандидат медичних наук, фахівець з медичної кібернетики та інформатики інноваційних методів функціональної діагностики. 

Владислав Маланін – консультант з розробки програмного модуля, аспірант Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, лікар, архітектор технічних рішень, фахівець з штучного інтелекту та хмарних обчислень.

Владислав Рибалко – консультант з розробки дизайну та стилю, магістр факультету біотехнології та біотехніки НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!