Калуська ТЕЦ подала пару на виробництва «Карпатнафтохім» і «ЛУКОР»


Сьогодні о 09.00 Калуська ТЕЦ почала подавати пару на виробництва ТОВ «Карпатнафтохім» і ПрАТ «ЛУКОР».

Про це «Вікна» повідомив Сергій Таран, директор Калуської ТЕЦ, яка перебуває в управлінні державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго».

— Висловлюємо надію, що пуск виробництв нафтохімічних підприємств дозволить нашому підприємству перейти на роботу з використанням вугілля. Адже саме завдяки запланованому переходу Калуської ТЕЦ на вугілля і було знижено тариф для промислових споживачів, — акцентував у коментарі Сергій Таран.

Як повідомляли «Вікна», 7 жовтня  в «Укрінтеренерго» відбулася нарада за участю директора ДПЗД «Укрінтеренерго» Максима Кучера, міського голови Калуша Ігоря Насалика та директора КП «Водотеплосервіс» Ігоря Яковини.

В результаті зустрічі була підписана угода про умови постачання тепла Калуською ТЕЦ та погашення заборгованості КП «Водотеплосервіс» перед «Укрінтеренерго», яка станом на 1 вересня 2013 року становить 112 млн. гривень.

8 жовтня КП «Водотеплосервіс» надало заявку на подачу теплоносія для населення та бюджетних споживачів з урахуванням необхідного терміну для пуску обладнання ТЕЦ.

9 жовтня станція була введена у роботу, а 10 жовтня теплоносій надійшов у магістральні теплові мережі Калуша.