Калуський суд допоміг жінці отримати спадок


До Калуського міськрайонного суду звернулася жінка із проханням допомогти встановити факт родинних відносин.

Вона повідомила, що раніше зверталася до нотаріуса із заявою про видачу свідоцтва про спадкування за законом, проте їй відмовили, бо не змогла довести, що є родичкою спадкодавці, інформує Калуський міськрайонний суд.

У суді заявниця пояснила, що в 2022 році померла її рідна тітка. На випадок смерті заповіту вона не складала. Спадкоємці першої-четвертої черг у неї відсутні, а вона являється родичкою третього ступеня споріднення із спадкодавцем.

Заявниця вказує, що її батько та тітка народилися у Полтавській області. Той факт, що вони є рідними братом та сестрою підтверджується переселенським квитком від 1952 року. Після одруження її тітка змінила прізвище, однак в Україні документи про її одруження відсутні. Через деякий час, її тітка подарувала їй свою квартиру та переїхала проживати до неї в м. Калуш.

Коли вона померла, заявниця оплатила організацію та здійснила обряд поховання на місцевому кладовищі. Враховуючи надані свідчення та дослідивши усі докази по справі, суд вирішив заяву задоволити та встановити факт родинного зв’язку заявниці із померлою спадкодавцею. Після набрання рішення законної сили, заявниця зможе реалізувати свої спадкові права.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!