Калуський важкоатлет виборов на чемпіонаті України три "срібла"


У місті Луцьку триває чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років, присвячений Збройним Силам України.

Івано-Франківську область на цих змаганнях у ваговій категорії до 73 кг презентував вихованець тренера-викладача Калуської ДЮСШ Ігоря Стечака — кандидат у майстри спорту України Юрій Климкович.

Слід зазначити, що у категорії до 73 кг взяли участь двадцять спортсменів з усієї України. Юрій Климкович перед змаганнями заявив 115 кг у ривку та 140 кг у поштовху.

У першій дисципліні калуський атлет завершив виступ із результатом 120 кг. Підкоривши 140 кг у поштовху, Юрій Климкович зазнав травми коліна, а відтак завершив свій виступ. Щоправда, цей результат став «срібним».

Сума двоборства у 260 кг також виявилася другою на чемпіонаті і Юрій Климкович піднявся на п’єдестал пошани, отримавши три срібних медалі.

— Я дуже радий здобуткам Юрка, — поділився з «Вікнами» майстер спортуІгор Стечак. — Йому лише 15 років, а тому золоті нагороди у нього ще попереду. Травма трохи завадила йому показати вищий результат, але і 260 кг — це дуже хороший показник, адже Юрій виконав норматив майстра спорту України. З чим я його вітаю.

До слова, це 16 майстер спорту за кар’єру калуського тренера.

Юрія Климковича включено до складу збірної України і уже в червні він поїде змагатися на чемпіонат Європи у Грецію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!