Калуський “Водотеплосервіс” заплатить 136 тис грн за порушення антимонопольного законодавства


На виконання рішення Господарського суду Івано-Франківської області комунальне підприємство "Водотеплосервіс" сплатить у Фонд державного бюджету України 136 000,00 гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це пише пресслужба Господарського суду.

Антимонопольний комітет України у лютому 2019 року наклав на КП "Водотеплосервіс"  68 000,00 гривень штрафу  за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та водовідведення в частині повної відмови реалізації (надання) послуг за відсутності альтернативних джерел їх придбання.

Підприємство оскаржувало рішення Антимонопольного комітету України у суді, однак суд відмовив у задоволенні позову.

Штраф підприємство не сплатило, відтак Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України звернулось із позовом до суду про стягнення 68 000,00 грн - штрафу та 68 000,00 грн - пені.

Суд визнав обґрунтованими та законними вимоги щодо стягнення штрафу та пені за прострочення сплати штрафу.

Згідно з пунктом 1 статті 50  Закону України "Про захист економічної конкуренції" порушенням законодавства про захист економічної конкуренції є антиконкурентні узгоджені дії.

Детальніше з текстом рішення  Господарського суду Івано-Франківської області від 21.07.2020 р. у справі №909/444/20 можна ознайомитись за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!