Картки калушанина почнуть видавати з 25 травня


Місто вже отримало тестові зразки «Картки калушанана» з урахуванням відкоригованого дизайну.

Якщо їх погодять, то картки запустять у масове виробництво. Має бути виготовлено 10 тисяч примірників. Очікується, що це буде зроблено до  11 травня. Про це повідомив начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, інформують "Вікна".

Як повідомив під час онлайн спілкування з громадою перший заступник Калуського міського голови Мирослав Тихий, картки почнуть видавати з 25 травня. За його словами, графік впровадження соціальної картки вже напрацювали. Картку будуть використовувати для монетизації пільг, які фінансуються з місцевого бюджету. На першому етапі буде впроваджено транспортний модуль, в перспективі — шкільний та інші модулі.  

Нагадаємо, управління економічного розвитку Калуської міської ради за результатами тендеру уклало договір на 140,4 тис. гривень з київським ТОВ «Спекл» на закупівлю 10 тисяч пластикових карточок з безконтактним чіпом. Поширювати картки планують через Центр надання адміністративних послуг. Заплановано закупити ще 20 тисяч карток.

Раніше повідомлялося, що "Картку калушанина"  можна буде використати для проїзду у громадському транспорті — таким чином забезпечать облік проїзду пільговиків. Ймовірно, що будуть встановлені ліміти безоплатних поїздок. Ще один варіант — монетизація пільгового проїзду (на картку зарахують певну суму, яку пільговик зможе використати для оплати проїзду). У такому разі відпаде потреба у компенсації пільгового проїзду перевізникам.

У перспективі також розглядається можливість розраховуватися карткою за проїзд. У такому разі такі картки мають поширювати не лише серед пільговиків: будь-який мешканець громади зможе отримати "Картку калушанина" і поповнити її через термінал.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!