Казки українською мовою: що почитати з дитиною?


Почати свій шлях в світ читання дітям здебільшого вдається вже в 2-3 роки, а вже в 5-7 років більшість діточок здатні не тільки слухати, але й самостійно читати.

Казки українською мовою, обрати які можна в інтернет-магазині Книгярня «Є», – саме те, що потрібно дошкільнятам та молодшим школярам. 

Які цікаві книжки підібрати для дошкільного та молодшого шкільного віку – читайте далі. 

Даніель Пеннак. Собака-пес. Око вовка

В книзі «Собака-пес» піднімається тема відданості та відповідальності за братів наших менших. Некрасивий собака, який не сподівається ні на що, несподівано знаходить собі хлопчика-господаря і не сумнівається в ньому. «Око вовка» більше розповідає про свободу, тут проводяться чудові паралелі про людину і природу, про свободу, цінну, внутрішню.

Лоліпоп. Крістіні Нестлінгер

Це історія про маленького хлопчика, який живе в небагатій родині зі старшою сестрою, мамою та бабусею. Хлопчик відрізняється чудовою фантазією, наприклад, він сам вигадує собі ім'я, замість набридлого «Віктор Еммануель». Льодяники «Лоліпоп» мають для нього чарівну властивість: якщо його як слід обсмоктати і дивитися через нього на іншу людину, то можна «повідомити» цій людині те, що від неї відчайдушно хочеться.

Тато, мама, бабуся, вісім дітей та вантажівка (з продовженнями). Анне-Катріне Вестлі

Цю книжку варто прочитати кожній родині, де є принаймні двоє дітей. Вона допомагає усвідомити, наскільки важливо створити адекватний та «правильний» мікроклімат у великій сім’ї, чому так важливо кожному залишатися собою та мати власне місце, власну свободу. 

Астрід Ліндгрен. Еміль із Леннеберги.

Серія про Еміля – це саме серія, там три книги: «Пригоди Еміля з Ленніберги», «Нові пригоди Еміля з Ленніберги», «Живий ще Еміль з Ленніберги», а також три окремі розповіді: «Іда вчиться пустувати», «325-та витівка Еміля» і «Чим більше, тим краще, - сказав Еміль з Леннеберги». Якщо почнете читати про Еміля, то переконайтеся, що в збірці є всі вони, тому що в процесі читання просто неможливо зупинитися.

Ено Рауд. Муфта, Півчеревики та Мохова Борода

У першій книзі накситраллі рятують маленьке місто від навали кішок, заганяючи незліченну їх кількість на безлюдний острів тим, що попередньо кип'ятильником випарюють воду з озера. Далі сюжет розгортається, складніше і стає цікавим. Цього разу рівновага в природі виявляється порушеною і на місто нападає навала щурів. Котів більше немає, хоча на чорному ринку за кота готові віддати корову чи коня. Героям доводиться знову здійснити геройський подвиг, відгадайте який? Ага. Привести кішок назад... 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!