Хакери атакували регіональні сайти поліції і публікують фейки


Масові вбивства на Львівщини і Херсонщині, викид радіації на Рівненщині.

На регіональних сайтах Національної поліції опублікували низку фейкових новин про надзвичайні події в різних регіонах. Пізніше сайти стали недоступними, а на Facebook-сторінках обласних управлінь з’явилося спростування. Зокрема на сайті обласної поліції Львівщини 23 вересня опублікували новину загибель трьох військових ЗСУ на Яворівському полігоні. Цю інформацію встигли поширити кілька ЗМІ. Як з’ясував ZAXID.NET, повідомлення виявилось фейком.

На сайті поліції Рівненської області з’явилося повідомлення, що у місті Вараш стався викид радіоактивних речовин на третьому енергоблоці Рівненської АЕС, а мешканців прилеглих сіл евакуйовують. Таке ж повідомлення опублікували на сайті Вараської міської ради

У прес-службі поліції Рівненщини ZAXID.NET повідомили, що на сайт Нацполіції здійснюється хакерська атака.

Водночас на сайті поліції Херсонщини опублікували інформацію про загибель американських військових радників.

Після того, як ці повідомлення з’явились на офіційних регіональних сайтах Нацполіцї, самі сайти стали недоступними, а на Facebook-сторінках правоохоронців почали публікувати офіційні спростування.

У МВС також оперативно відреагували на фейкові повідомлення, зазначивши, що 23 вересня, об 11:45, зафіксували несанкціоноване втручання у роботу офіційного веб-сайту Нацполіції, тому на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції поширили недостовірну інформацію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!