Ходить на шикування та грається гранатами: на фронті з'явився побратим Патрона – пес Фугас


Військовослужбовці 92-ї ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка показали побратима пса Патрона Фугаса – унікального позаштатного психолога бійців. Він має розуміння військової дисципліни, грається гранатами, а під час вибухів не лякається, а поводиться спокійно і не заважає працювати захисникам.

Про це розповіли у Facebook 92-ї бригади та Армія Inform, пише ТСН.

Він потрапив до військових ще цуценям.

"Нам його привезли хлопці з бойової позиції приблизно два місяці назад. Тоді він був маленьким комочком взагалі, напевно, тільки народився, а вже застав війну. З самих перших днів, як він з’явився у нашій роті, всі до нього дуже прив’язалися та плекають малого. Фугас дійсно має розуміння військової дисципліни. Вранці прокидається і йде з нами на шикування, якщо ми працюємо чи пересуваємось на танку, то він теж постійно поруч. Коли чує вибухи, то не лякається, а поводить себе спокійно і не заважає нам працювати. Нещодавно ми навіть замовили розгрузку для нього та присвоїли звання "молодший сержант", - розповів командир екіпажу та названий батько цуцика Андрій.

Військовий 92-ої ОМБр Андрій та пес Фугас. Фото: 92-а ОМБр/Facebook.
Військовий 92-ої ОМБр Андрій та пес Фугас. Фото: 92-а ОМБр/Facebook.

Зі слів командира екіпажу, цуценя назвали в честь фугасних снарядів, адже ротний улюбленець проживає з танкістами. Крім цього, малеча харчується сухпайками, полюбляє спати на коробках від боєкомплектів, а улюблена іграшка – граната Ф-1.

Пес Фугас. Фото: 92-а ОМБр/Facebook.

"Фугас для нас усіх як позаштатний психолог. Я знаю, що є такий вид терапії, коли радять плавати з дельфінами чи почати займатися кінним спортом. В нас ці обов’язки на себе взяв мій цуцик. Буває так, побратими повертаються з бойового виїзду, або я теж зморений, голова вся в клопотах, а він прибігає і веселить усіх, дарує безкорисну любов та підтримку. Це моментально підіймає настрій та бойовий дух", - зазначив військовослужбовець Андрій.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!