Хотіла отримати допомогу для малозабезпечних: Мешканка Снятинщини стала жертвою шахраїв


Шахраї обіцяють в месенджерах «компенсації» та «фінансову допомогу» малозабезпеченим. Однак, перейшовши за посиланнями, щоби отримати кошти, люди стають жертвами шахраїв.

Правоохоронці Прикарпаття закликають людей бути пильними в соціальних мережах та дотримуватись елементарної кібергігієни.

До поліцейських звернулася 66-річна мешканка села Новоселиця, Снятинського району. В соціальній мережі пенсіонерка знайшла повідомлення про соціальні виплати. Щоб отримали кошти, перейшла за посиланням. Так і опинилась на фішинговому сайті одного із банків. В ньому внесла персональні дані, реквізити банківських карток і навіть пін-код. Однак, замість обіцяної фінансової допомоги, отримала спустошену кредитну карту. Понад 5 тисяч гривень списали з рахунку жінки невідомі шахраї.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають громадян дотримуватись елементарної кібергігієни та навчитись розрізняти фішинг від справжніх сайтів чи онлайн-банкінгу в мережах.

Фішингові сайти завжди просять вносити персональні та банківські дані: номер карти, термін дії, навіть пін-код. Робити цього НЕ МОЖНА!

Працівники Кіберполіції щодня виявляють фішингові посилання в соціальних мережах та месенджерах. Понад 6 300 небезпечних посилань уже заблоковано поліцейськими від початку року.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!